Tarhon - HoReCa
Tarhonul este unic în felul său: este singura plantă din specia pelinului care nu are o amăreală puternică în gust. Iarba are un parfum puternic, pătrunzător și acrișor, un gust răcoritor, iar bucătarii francezi au profitat din plin de aceste proprietăți, creând multe rețete culinare cu el. Tarhonul, atât proaspăt cât și uscat, este folosit pentru a condimenta o varietate largă de preparate: completează bine omletele, multe tipuri de sosuri.
Utilizare
Utilizare pentru prepararea salatelor, aperitivelor, supelor, preparatelor de prânz, băuturilor, preparatelor dulci.
Gust
picant, ușor picant, răcoritor
Valoare nutrițională la 100 g.
Proteine (g / 100g)… 23
Grăsimi (g / 100g)… 7,0
Carbohidrați (g / 100g)… 50
Valoare energetică (kcal / 100g)… 360